Puszysty sernik pod galaretką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne ciasto, spód to herbatniki, środek puszysta masa serowa i wierzch to cytrynowa galaretka. Połączenie wszystkiego w całość daje cudowny smak, który wabi dorosłych i dzieci do stołu. Szybkie w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. mielonego trzykrotnie sera
    4 galaretki agrestowe
    2 łyżki żelatyny
    5 łyżek cukru pudru
    2 szklanki wrzącej wody
    2 op. śnieżki
    1,5 litra mleka
    5 łyżek zimnej wody
    Dodatkowo:
    2 galaretki cytrynowe
    4 szklanki wrzącej wody
    1 łyżka żelatyny
    2 łyżki zimnej wody
    15 dag. herbatników
    duża blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Galaretki

Puszysty sernik pod galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Dwie łyżki żelatyny zalewam 5 łyżkami zimnej wody, mieszam , odstawiam na 5 minut, dodaje galaretki agrestowe, 2 szklanki wrzącej wody, mieszam, studzę. Śnieżkę ubijam z mlekiem na puch, ciągle ubijając dodaje ser i cukier puder, po połączeniu składników stopniowo dodaje galaretkę ciągle ubijając. Puszystą masę wylewam na ułożone w blaszce herbatniki. Wstawiam ciasto do lodówki na godzinę.
  • jk 2. W tym czasie 1 łyżkę żelatyny zalewam dwiema łyżkami zimnej wody, mieszam, po 5 minutach dodaje galaretki cytrynowe, zalewam czterema szklankami wrzącej wody, mieszam, studzę, tężejącą galaretką polewam masę serową, ponownie wstawiam do lodówki aż do całkowitego zastudzenia.

Porady

Sukces w wykonaniu ciasta polega na dokładnym wystudzeniu galaretek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować