Sernik z czerwonymi porzeczkami i czereśniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wspaniały słodki prezent na każdą okazję.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 3 jajka
    ● 3 łyżki cukru
    ● 3 łyżki mąki pszennej
    ● łyżka mąki ziemn.
    ● łyżka proszku do pieczenia
    ● tłuszcz i bułka tarta do formy
    Masa serowa:
    ● 1 kg twarogu
    ● 3 galaretki cytrynowe
    ● olejek waniliowy
    ● 22 dag cukru
    ● cukier waniliowy
    Oraz: 10 dag czereśni
    ● 2 galaretki agrestowe
    ● 5 dag czerwonych porzeczek
    ● 20 dag herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty

Sernik z czerwonymi porzeczkami i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka miksujemy z cukrem, stopniowo dodajemy przesiane mąki z proszkiem. Wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy (śr. 24 cm). Pieczemy 20 minut w temp. 180 °C. Studzimy.
  • 2. Masa serowa: galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody. Schładzamy. Miksujemy z trzykrotnie zmielonym twarogiem, cukrami i olejkiem.
  • 3. Herbatniki układamy pionowo dookoła biszkoptu. Wlewamy masę serową i wstawiamy do lodówki.
  • 4. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1 l gorącej wody. Połówki czereśni (bez pestek) i porzeczki układamy na serniku. Zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.

Porady

Do przygotowania sernika możemy użyć gotowego blatu biszkoptowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować