Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
2.masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
3.jagody-Porzeczki umyć, osuszyć i rozsypać na serze.
4.kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać kokos. Na niskich obrotach miksera, zmiksować na gruby "żwirek'. Rozsypać po porzeczce.
5.Piec ok.70 min.w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak góra za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić i pozostawić sernik na ok.0,5 godz.
6.oprószenie-Po ostygnięciu sernika, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.
Komentarze