Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sernik na kruchym spodzie. Sernik z porzeczką, ale można z innymi jagodami lub owocami. Sernik z kruszonką kokosową, wyszedł bardzo dobry.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    -200 g. masła
    -100 g. cukru
    -4 jajka
    -350 g. mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA SEROWA:
    -1 kg. sera z wiaderka
    -0,5 kg. serka mascarpone
    -250 g. cukru
    -5 jajek
    -3 białe budynie
    -330 ml. śmietanki 30 %

    JAGODY:
    -1 l. czerwonej porzeczki

    KRUSZONKA KOKOSOWA:
    -200 g. masła
    -150 g. cukru
    -1 cukier waniliowy
    -250 g. mąki
    -100 g. kokosu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową 1. ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową 2. masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
  • Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową 3. jagody-Porzeczki umyć, osuszyć i rozsypać na serze.
  • Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową 4. kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać kokos. Na niskich obrotach miksera, zmiksować na gruby "żwirek'. Rozsypać po porzeczce.
  • Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową 5. Piec ok.70 min.w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak góra za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić i pozostawić sernik na ok.0,5 godz.
  • Sernik z czerwoną porzeczką i kruszonką kokosową 6. oprószenie-Po ostygnięciu sernika, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z czerwonej porzeczki na zimno

To może cię zainteresować