Sernik z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik z dodatkiem czereśni na biszkoptach z czereśniowa pianką

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wymiary formy 24/34cm

    1kg sera
    250g serka mascarpone
    5 jajek
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
    2 łyżeczki wanilii
    2 łyżki budyniu śmietankowego
    100g miękkiego masła
    około 500g wydrylowanych czereśni

    Spód:
    około 25 biszkoptów do tiramisu

    Wierzch:
    1/2 l śmietanki 30%
    galaretka wiśniowa + szkl wrzątku do rozpuszczenia
    500g wydrylowanych czereśni
    50g czekolady mlecznej
    50g czekolady białej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sera dodać serek mascarpone, skondensowane mleko, jajka, budyń, miękkie masło, wszystko razem dokładnie zmiksować.
  • 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć biszkopty, wylać masę serową, rozłożyć czereśnie.
    Piec około 50 minut w 170*C.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić.
    Śmietankę ubić na sztywno, wlać płynną galaretkę, dodać czereśnie.
    Śmietankę wyłożyć na ciasto, posypać startymi czekoladami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować