Sernik z bitą śmietaną na cieście kawowym

4.49 (196 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo puszysty i aksamitny!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    125g margaryny
    0,25 szkl cukru
    2 żółtka
    1,5 szkl mąki
    1 łyżka śmietany
    2 łyżki kakao
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1 kg zmielonego sera
    2 budynie waniliowe
    8 jajek
    2,5 szkl cukru pudru
    1,5 łyżki cukru pudru
    400ml Śmietany 30%
    Cukier waniliowy
    Zapach cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z bitą śmietaną na cieście kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
  • 2. Masa serowa:Żółtka utrzeć z połową cukru na puch. Następnie stopniowo dodawać ser, budynie i zapach. Białka ubić z resztą cukru pudru. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Do masy serowej najpierw dać ubitą śmietanę delikatnie wymieszać łyżką na końcu ubite białka. Przelać do formy wyłożonej ciastem. Piec ok. 60 minut w 180C do zrumienienia sernika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować