Sernik z białą czekoladą i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ten sernik podbił serca mojej rodziny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • Składniki:
    1,2 kg twarogu 3 krotnie zmielonego( u mnie wiejski twaróg)
    6 dużych jajek
    2 tabliczki białej czekolady
    2 opakowania budyniu waniliowego
    Mały kubeczek śmietany 12 %-250 gramów
    Pół szklanki mieszanki keksowej
    1 łyżka masła
    1 łyżka mleka
    1 łyżka cukru kokosowego

    Dodatkowo bułka tarta i masło do formy
    Czekoladowe ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z białą czekoladą i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku topię białą czekoladę razem z masłem i mlekiem. Zostawiam do przestudzenia.
    Oddzielam białka od żółtek. Żółtka ucieram z cukrem kokosowym na jasny krem. Gdy masa jest odpowiednio ukręcona dodaję partiami twaróg i dokładnie łączę go z masą jajeczną.
  • 2. Do roztopionej czekolady dodaję proszek budyniowy, dokładnie mieszam,by nie było grudek,dodaję do sernika. Dolewam śmietanę, dodaję bakalie, delikatnie łączę składniki.
    Ubijam na sztywno pianę z białek,dodaję do ciasta,mieszam masę.
    Tortownicę smaruję masłem, wysypuję bułką tartą. Na dnie piekarnika umieszczam żaroodporne naczynie z wodą. Nagrzewam piekarnik do 185 stopni. Sernik piekę 60 minut , następnie studzę i do całkowitego wystudzenia nie wyjmuję z piekarnika. Jak każdy sernik, najlepszy smak i konsystencję zdobywa po nocy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować