Sernik w wersji tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Aby zrobić ciasto należy zmiksować ostudzoną czekoladę z margaryną i cukrem, dodać do masy mąkę z proszkiem, kawę, kakao i na koniec dodać tez jajka. Wylać na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem, powciskać lekko biszkopty.
2.Teraz czas na ser. Trzeba więc ucierać margarynę z cukrem i żółtkami. Dodać aromat, kaszę, proszek i mąkę. Stopniowo dodawać twaróg, a potem wymieszać z ubitą osobno pianą z białek.
3.Ciasto czekoladowe podpiec 8-10 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni.
Wyciągnąć blaszkę i nasączyć biszkopty naparem z kawy i Amaretto. Na tak przygotowany spód wyłożyć masę sernikową.
4.Piec około 50 - 60 minut w 180 stopniach. Studzić sernik w otwartym piekarniku.
Komentarze