Sernik Tęczowy

0 (0 ocen)

  • Średni

Sernik tęczowy jak sama nazwa mówi tętni kolorami, idealny na podwieczorek czy piknik!

  • Średni

Składniki:

  • - jogurt naturalny duży: 1200 mililitrów
    - galaretka owocowa np. wiśniowa: 1 sztuka
    - galaretka cytrynowa lub pomarańczowa: 1 sztuka
    - galaretka kiwi: 1 sztuka
    - Żelatyna: 2 łyżki
    - cukier puder-masa: 0.75 szklanki
    - biszkopty okrągłe paczka: 1 sztuka
    - mleko -masa: 0.5 szklanki
    - truskawki świeże lub mrożone: 25 dekagramów
    - woda: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik tęczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty nasączać w mleku i układać w tortownicy ściśle, jeden obok drugiego. Następnie do 1 jogurtu 400 gram dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną letnią, wymieszać, wylać do tortownicy, wstawić do lodówki. Jak stężeje wylać na ciasto schłodzoną rozpuszczoną galaretkę kiwi, wstawić do lodówki. Ubić 2 jogurty naturalne z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach zimnej wody, potem zalać gorącą wodą (1/4 szklanki), wymieszać dobrze, wystudzić, ale jeszcze letnią wlać do jogurtu, wstawić na 10 minut do lodówki, taką tężejącą masę jogurtową wylać do tortownicy, wyrównać gorę, wstawić do lodówki aż stężeje, układać truskawki na cieście i zalać galaretką pomarańczową. Wstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować