Sernik śmietanowy z jagodami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To moje ulubione ciasto na lato. Można je zrobić z dowolnymi owocami.

Składniki:

  • ● 17,5 dag masła
    ● 20 dag herbatników
    ● 6 łyżek cukru
    ● 30 dag jagód
    ● 30 dag malin
    ● 50 dag serka homogenizowanego
    ● 4 galaretki malinowe
    ● 250 ml śmietany 36-proc.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik śmietanowy z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy z 5 łyżkami cukru i studzimy. Herbatniki kruszymy. Dodajemy do masła. Zagniatamy na jednolitą masę i wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Schładzamy 3 godziny.
  • 2. Dwie galaretki rozpuszczamy w ok. 370 ml gorącej wody. Studzimy.
  • 3. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru. Tężejącą galaretkę mieszamy z serkiem i dodajemy do bitej śmietany. Do masy dodajemy jagody i maliny (trochę odkładamy do dekoracji) i delikatnie mieszamy. Schładzamy, aż masa zgęstnieje.
  • 4. Pozostałe galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Na cieście układamy resztę jagód i malin. Zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować