Sernik rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto: Wszystkie składniki umieścić razem w misce, zagnieść ciasto. Wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 24 cm. Piec ok. 15-18 minut w 180°C.
2. Masa serowa: Do białego sera dodać cukier, cukier waniliowy, budyń, olej, jajko i żółtka. Krótko zmiksować (ok. 1-2 minuty). Dodać mleko bardzo krótko zmiksować. Wylać na podpieczony spód, masa jest bardzo rzadka. Piec ok. 50 minut w 180°C.
3. Beza kokosowa: Białka krótko ubić (ok. 1 minuty), dodać cukier, ubić na sztywno. Dodać mąkę i wiórki kokosowe, wymieszać. Delikatnie wyłożyć na gorący sernik, wyrównać. Piec jeszcze 15- 20 minut w 180°C. Dobrze schłodzić, posypać cukrem pudrem
Komentarze