Sernik (prosty przepis)

5 (196 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik. Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne, ciężkie i obłędne w smaku. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g twarogu chudego
    1/2 szkl cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    3 jajka
    2 budynie waniliowe w proszku
    oraz kolorowa posypka
    blaszka 16x32 cm
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik (prosty przepis) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy go aby nie miał grudek. Następnie dosypujemy cukry i wbijamy jajka, blendujemy na gładką masę. Na koniec wsypujemy proszki budyniowe i mieszamy z masą serową. Przekładamy masę sernikową do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Lekko ciepłe ciasto posypujemy posypką kolorową (dzięki temu część posypki przyklei się do ciasta). Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować