Sernik pomarańczowy na kakaowym spodzie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Serniczek pachnący pomarańczą, na kakaowym spodzie, zaspokoi zapotrzebowanie na coś słodkiego nie jednego gościa. Wspaniały deser, szybki w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    15 dag. kakaowych herbatników
    10 dag. masła
    Masa serowa:
    6 jajek
    1 kg. sera trzykrotnie mielonego
    1 i 1/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki oleju
    1,5 szklanki soku pomarańczowego
    skórka otarta z 1/2 pomarańczy
    2 budynie waniliowe
    1 cukier o smaku pomarańczy-30 g.
    Dodatkowo:
    blaszka tortowa wyłożona papierem do pieczenia, a boki posmarowane tłuszczem i osypane bułką tartą
    cukier puder do posypania
    posypka cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Ciastka

Sernik pomarańczowy na kakaowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Herbatniki wałkuje wałkiem, pokruszone zagniatam z masłem, wykładam dno tortownicy.
  • jk 2. Jajka ubijam na puch z cukrem i cukrem pomarańczowym, ciągle miksując dodaje budyń, olej, ser, sok z pomarańczy, skórkę.
  • jk 3. Masę wylewam na spód. Ciasto piekę ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Chłodne wynoszę do spiżarki, przed podaniem posypuję cukrem pudrem, posypką cukrową.

Porady

Ciasto piekę dzień przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Ser biały Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować