Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki w przygotowaniu i prosty przepis na sernik na zimno. Możemy zrobić z owocami ale ja zrobiłam tylko z galaretką. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 mililitra śmietanki 30%
    4 łyżki cukru
    25 dag naturalnego twarożku
    1 łyżka żelatyny z czubkiem
    1 czerwona galaretka
    8 sztuk biszkoptów
    blaszka 27 x 8 x 8
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno 1. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody ( 1.1/2 szklanki gorącej wody) odstawiamy do ostygnięcia. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na spód blaszki biszkopty. Do miski przelewamy śmietankę którą ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy twarożek i letnią żelatynę oraz cukier, miksujemy na gładką masę którą przekładamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki by masa stężała.
    Gdy masa jest sztywna powoli nalewamy półpłynną galaretkę.
    Ponownie odstawiamy do stężenia.

Porady

Czas przygotowania bez chłodzenia ciasta w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować