Sernik na ciemnym cieście z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z przygotowanych składników za pomocą ciepłych rąk przygotować ciasto w formie kruszonki
2.Po przygotowaniu ciasta przygotować masę serową żółtka zmiksować z cukrem następnie z margaryną Kasią na jednolitą masę. Po zmiksowaniu dodać cały twaróg, śmietanę oraz proszek budyniowy i także zmiksować
3.Do przygotowanej masy serowej dodać ubitą pianę z białek i wymieszać dokładnie łyżką do połączenia się masy serowej z ubitym białkiem
4.Do przygotowanej formy wysypać większa część ciasta na ciasto wyłożyć połowę masy serowej na masę borówki następnie resztę masy serowej znowu borówki i wysypać resztę ciasta
5.Upieczone w 170 stopniach ciasto przez 80 minut pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Można udekorować cukrem pudrem lub polewą, na dno piekarnika wstawić metalową miskę z wodą
Komentarze