SERNIK NA CIEMNYM CIEŚCIE

4.5 (166 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Brązowo-białe ciasto ładnie wygląda i super smakuje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:
    1/2 kg maki pszennej
    30 dag margaryny
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru
    1 żółtko
    2 łyżki kakao
    2 łyżki śmietany
    SKŁADNIKI NA SER;
    1 kg. sera białego zmielonego
    1 masło
    6 żółtek
    6 białek
    1 szklanka cukru pudru
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy na 3/4
    rodzynki,skórka pomarańczowa--według swojego smaku
    DODATKOWO:
    3 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Sernik na ciemnym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE CIASTA:
    Mąkę, margarynę, cukry,proszek,żółtko,kakao i śmietanę dokładnie wyrobić.Odjąć małą kulkę dodać do niej wiórki kokosowe--dobrze wyrobić,włożyć do zamrażalnika.Pozostałą większą część rozłożyć na blaszce.
    PRZYGOTOWANIE SERA:
    Białka ubić na sztywno.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać na przemian żółtko,ser i wsypujemy budyń. Na koniec delikatnie mieszamy i dodajemy ubite na sztywno białka.I dopiero dodajemy bakalie.
    Gotowy ser wylewamy na ciasto kruche na ser ścieramy pozostałą część ciasta z wiórkami kokosowymi.Pieczemy ok. 1 godz. w 170*
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować