Sernik królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) Ciasto:
Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy, następnie ciasto dzielimy na 2 części.
Jedną część wkładamy do zamrażarki, aby potem łatwiej było je zetrzeć.
2) Masa:
Twaróg, masło, cukier, budyń i żółtka ucieramy do całkowitego połączenia, dodajemy ubitą pianę z białek.
3) Formę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą ( aby ciasto łatwo odchodziło od formy). Na spód równomiernie wykładamy jedną połówkę ciasta ( nieschłodzonego). Wylewamy masę serową.
Na wierzch ścieramy drugą część ciasta ( tę z zamrażarki).
4) Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do temperatury 180 (stopni C). Pieczemy ok. 1h. Studzimy.
SMACZNEGO :)
Porady
Jeśli ktoś lubi, wierzch można obsypać cukrem pudrem, a do masy serowej dodać troszkę soku z cytryny lub aromat śmietankowy :)
Komentarze