Pęczak z pszenicy orkisz, z warzywami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Proste w zrobieniu, pyszne, zdrowe danie.

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża marchewka
    1 duży burak
    1 czerwona papryka
    3/4 szklanki szpinaku mrożonego lub świeżego (rozdrobnionego)
    1 pęczak z pszenicy orkisz
    Margaryna do smażenia
    Do smaku:
    Czosnek niedźwiedzi
    Oregano
    Pieprz ziołowy
    Papryka
    Vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczak z pszenicy orkisz, z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pęczak z pszenicy orkisz, z warzywami 1. 1. Ugotuj marchewkę i buraka. W tym samym czasie w innym garnku ugotuj orkisz.
    2. Na patelnię z rozgrzaną margaryną, wyłóż szpinak i podsmażaj podlewając wodą.
    3. Ugotowaną marchewkę i buraka wraz z surową papryką, pokrój w małe kosteczki i włóż na patelnię, do szpinaku.
    4. Kiedy warzywa już są podsmażone, dodaj ugotowany orkisz i dalej smaż. Mieszaj.
    5. Wszystko dopraw przyprawami podanymi w przepisie (według uznania) i wymieszaj.
    Smaż jeszcze z 5 minut. Następnie wyłóż danie na głęboki talerz. Danie gotowe.

    Smacznego :)

Porady

Przyprawiamy według uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Marchewka Orkisz Szpinak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować