Sernik kokosowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Całość smakuje przyjemnie kokosowo, a dodatkowo dzięki limonkom ciasto jest bardzo orzeźwiające.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pokruszone ciasteczka maślane: 1 szklanka
    - posiekane orzechy pecan lub włoskie: 0.5 szklanki
    - wiórki kokosowe: 0.5 szklanki
    - rozpuszczone masło: 3 łyżki
    - brązowy cukier: 2 łyżki
    - ser kremowy: 70 dekagramów
    - cukier: 0.75 szklanki
    - skrobia kukurydziana lub mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - jajka: 3 sztuki
    - mleczko kokosowe: 1 szklanka
    - sok z limonki: 0.25 szklanki
    - wkstrakt kokosowy lub pół szklanki wiórek kokosowych: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać składniki spodu. Spodem wyłożyć tortownice i piec przez 15 minut. Zmiksować ser z cukrem i skrobią kukurydzianą. Dodawać po jednym jajku. Wlać mleczko kokosowe, ekstrakt oraz sok z limonki. Miksować przez 3 - 5 minut. Masę przelać na spód i piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze przez pół godziny. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku na 30 minut. Wyjąć z piekarnika i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować