Sernik

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybki i prosty sernik, a smakuje wyśmienicie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 margaryny
    12 jajek
    2 cukry waniliowe
    2 szklanki cukru kryształ
    ok. 1,4 kg sera
    3 budynie waniliowe bezglutenowe (winiary)
    ewentualnie rodzynki/ żurawine
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Bezy

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki dzielę na 2 części i robię w malakserze z nożami.
    Margaryna, cukier, żółtka, cukier waniliowy, budynie, ser. Mieszam wszystko na gładką masę. Przekładam do większej miski. To samo robię z drugą częścią.
    Białka ubijam. Ubite białka dodaję do ciasta. Mieszam. Dodaję rodzynki i żurawinę. Wylewam do blaszki. Piekę ok. 60 minut w temp. 180 stopni. Zostawiam w ciepłym piekarniku.

Porady

Jeśli nie jesteś uczulony na gluten mogą być zwykłe budynie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować