Sernik

  • wyświetlono: 533 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki i prosty sernik, a smakuje wyśmienicie.

sabina353
  • 27 porcje
  • 30min

Składniki

2 margaryny
12 jajek
2 cukry waniliowe
2 szklanki cukru kryształ
ok. 1,4 kg sera
3 budynie waniliowe bezglutenowe (winiary)
ewentualnie rodzynki/ żurawine

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik

  • 1. Składniki dzielę na 2 części i robię w malakserze z nożami.
    Margaryna, cukier, żółtka, cukier waniliowy, budynie, ser. Mieszam wszystko na gładką masę. Przekładam do większej miski. To samo robię z drugą częścią.
    Białka ubijam. Ubite białka dodaję do ciasta. Mieszam. Dodaję rodzynki i żurawinę. Wylewam do blaszki. Piekę ok. 60 minut w temp. 180 stopni. Zostawiam w ciepłym piekarniku.

Porady

Jeśli nie jesteś uczulony na gluten mogą być zwykłe budynie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sersernikbezgletenu

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik królewski

Dodane przez: BARB

Sernik królewski

Sernik królewski to zdecydowany...

Sernik

Dodane przez: Michał Wrzosek

Sernik

Zmierz się z królem wypieków! Sernik...

nikolaxxxx

Dodane przez: Kasia_S

Sernik

Najlepszy, sprawdzony przepis

sernik piernikowy

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Sernik piernikowy

Stworzyłam dzisiaj połączenie idealne...

Dodane przez: akrobatka22

Sernik

.

Sernik.

Dodane przez: Słodko Słodka

Sernik wigilijny

Propozycja na zbliżające się dużymi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE