Serniczki oreo z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
1. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w rondelku z grubym dnem( mieszając), Nie gotujcie zbyt długo! Odstawiamy do wystygnięcia do temp. pokojowej. Ja włożyłam do zimnej wody w zlewie.
2.W tym czasie twaróg ucieramy mikserem z cukrem. Dodajemy jajka i mąkę, cały czas miksując, ale tylko do chwili połączenia się w płynną masę.
3.Kiedy czekolada ostygnie powoli wlewamy ją ci twarożku cały czas mieszając.
4.Na dno papilotek układamy po ciastku oreo.
Wlewamy masę( będzie bardzo rzadka, spokojnie) aż po brzegi.
5.Pieczemy ok 25 minut w 150*C . Radzę zaglądać pod koniec, żeby nie przypiec. Musi być ścięte ciasto i lekko zarumienione.
Kiedy serniczki ładnie wyrosną nie otwieramy łapczywie piekarnika, tylko dajemy im ostygnąć lekko go uchylając. Bo inaczej nam opadną.
Odstawiamy do wystygnięcia
6.Krem
1. ZIMNĄ śmietanę ubijamy i pod koniec dodajemy cukier i fix.
2. Już mieszając łyżką dodajemy pokruszone ciasteczka. ( Kilka większych kawałków, można zostawić do dekoracji)
3. Nakładamy na OSTUDZONE serniczki
4. Wkładamy na ok godzinę do lodówki, podajemy schłodzone
Komentarze