Serduszka smażone z marchewką i cebulą

4.49 (164 ocen)

Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinnym. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.

Składniki:

  • (Na 2 porcję)
    200g. serduszek drobiowych
    1 duża marchew
    1 duża cebula
    olej roślinny do smażenia
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Serduszka smażone z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażone serduszka 1. Serduszka umyć , osuszyć ew. oczyścić.
    Każde przekroić na pół.
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju , smażyć serduszka do odparowania płynów.
  • smażone serduszka z warzywami 2. Warzywa obrać , cebulę posiekać drobno , marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Dodać warzywa do mięsa , smażyć do ich miękkości co chwila mieszając.
    Wyłączyć gaz , dodać przyprawy , wymieszać.
    (Ważne by nie solić w trakcie smażenia ponieważ serduszka stwardnieją)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować