Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinnym. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.
Składniki:
(Na 2 porcję)
200g. serduszek drobiowych
1 duża marchew
1 duża cebula
olej roślinny do smażenia
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól , pieprz
Serduszka smażone z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serduszka umyć , osuszyć ew. oczyścić.
Każde przekroić na pół.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju , smażyć serduszka do odparowania płynów.
2.Warzywa obrać , cebulę posiekać drobno , marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać warzywa do mięsa , smażyć do ich miękkości co chwila mieszając.
Wyłączyć gaz , dodać przyprawy , wymieszać.
(Ważne by nie solić w trakcie smażenia ponieważ serduszka stwardnieją)
Komentarze