Serdelki w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Drugie danie do zrobienia na szybko.

  • 40 min

Składniki:

  • serdelki- 5 sztuk
    3 listki listka laurowego
    5 ziarenek pieprzu
    5 ziarenek ziela angielskiego
    2 łyżki mąki pszennej
    koper, pietruszka, vegeta
    Surówka: 15 dag. kapusty kwaszonej
    1 marchewka
    mały kawałek pora
    6 łyżek oleju
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Serdelki w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowujemy około 1,5 litra wody i wkładamy serdelki. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut, po czym z mąki robimy zasmażkę i dodajemy do ugotowanych serdelków. Na koniec dodajemy poszatkowany koper i pietruszkę. Doprawiamy vegetą.
    Surówka: Kapustę szatkujemy, dodajemy marchew startą na tarce jarzynowej, pora drobno pokrojonego, cukier i olej.

Porady

Serdelki podajemy z ziemniakami polanymi sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.38 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pulpety w sosie własnym

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować