Serdelki w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mariola zapodała danie, któremu oprzeć nie mogliśmy się. Bajecznie proste, a jakże smaczne. Fakt serdelki z zaufanej masarni, Mariola robi własne, wielki szacun

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 drobiowe serdelki
    1 liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżka słodkiej śmietany
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Serdelki w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serdelki w sosie musztardowym 1. Serdelki kroimy na kilku milimetrowe plastry, gotujemy w wodzie (1 l) z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Mąkę, musztardę i śmietanę mieszamy, dodajemy do wywaru, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu, do zagęszczenia. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z puree i ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować