Schabowy w piwnym płaszczyku z dymką

5 (194 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlet schabowy w nowoczesnym wydaniu-gęstym cieście na bazie piwa z cebulą dymką. Smaczna odmiana tradycyjnego schabowego.Idealny na niedzielny obiad.
Pycha :)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 grubych plastrów schabu
    3 duże jajka
    2 cebule dymki ze szczypiorem
    1 szklanka zimnego piwa
    1,5 szklanki mąki tortowej
    sól morska do smaku
    świeżo mielony pieprz do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowy w piwnym płaszczyku z dymką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Schab rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony.
    W misce roztrzepać lub zmiksować jajka, wlać delikatnie piwo-uważać bo się mocno pieni, wsypać mąkę, oraz sól do smaku, zmiksować, do masy dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorem. Wymieszać łyżką.
  • Przygotowanie 2. Kotlety maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do miękkosci. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować