Schabowy po wiejsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czasem inspiracja na kolejny przepis powstaje po zjedzeniu jakiegoś dania "na mieście", o którym wiemy tylko tyle, jak się nazywa, a co tworzy jej smak, domyślamy się w trakcie konsumpcji... No i jednocześnie to co jemy jest smaczne, bo inaczej po cóż byłoby to odtwarzać!? Tak właśnie było w tym przypadku... Odwiedziliśmy w tzw. porze obiadowej niewielki bar, ukryty w głębi podwórka jednej z kamienic zlokalizowanej przy głównej ulicy. O tym, że warto tu coś zamówić, świadczyła jedynie kolejka zamawiających przy bufecie i ciągle wymieniający się przy kilku stolikach konsumenci! Mój wybór padł na tytułowy kotlet! Czy był tego wart, przekonacie się jeśli spróbujecie go sobie przyrządzić według szczegółowego przepisu! Zachęcam i życzę smacznego!

 

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cienko rozbite kotlety schabowe
    2 duże plastry szynki (wielkości rozbitego kotleta)
    2 duże plastry sera żółtego (u mnie morski)
    2 jajka
    100 ml oleju rzepakowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Schabowy po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowy po wiejsku 1. Jajka rozkłócamy z solą i pieprzem.
    Mięso lekko oprószamy solą i pieprzem. Na każdą sztukę kładziemy ser i wędlinę.
    Tak przygotowane kotlety zanurzamy w jajku i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Smażenie najlepiej zacząć od strony szynki.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować