Schabowy koperkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świeży koperek nadaje schabowemu niepowtarzalny smak.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki majonezu
    4 plastry schabu
    sól,pieprz
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowy koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowy koperkowy 1. Schabowy wyklepać .
  • Schabowy koperkowy 2. Przygotować marynatę .Do miski wbić jajko i roztrzepać widelcem.Dodać majonez,koperek,sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Schabowy koperkowy 3. Schabowe wkładamy do przygotowanej marynaty.
    Wstawić do lodówki na ok 3 godz (a najlepiej na całą noc).
  • Schabowy koperkowy 4. Gotowe schabowe obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na gorący oleju.
  • Schabowy koperkowy 5. Gotowe -)Smacznego

Porady

Marynujemy 3 godz ale najlepiej całą noc.Koperek najlepiej świeży.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować