Schabowy koperkowy

  • wyświetlono: 85 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Świeży koperek nadaje schabowemu niepowtarzalny smak.

gosia (2)
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

1 jajko
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki majonezu
4 plastry schabu
sól,pieprz
bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania przepisu:

Schabowy koperkowy

  • Schabowy koperkowy1. Schabowy wyklepać .
  • Schabowy koperkowy2. Przygotować marynatę .Do miski wbić jajko i roztrzepać widelcem.Dodać majonez,koperek,sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Schabowy koperkowy3. Schabowe wkładamy do przygotowanej marynaty.
    Wstawić do lodówki na ok 3 godz (a najlepiej na całą noc).
  • Schabowy koperkowy4. Gotowe schabowe obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na gorący oleju.
  • Schabowy koperkowy5. Gotowe -)Smacznego

Porady

Marynujemy 3 godz ale najlepiej całą noc.Koperek najlepiej świeży.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabowy

Komentarze

Podobne przepisy

Koperkowy mamut

Dodane przez: DanusiaC

KOPERKOWY MAMUT

Bardzo smaczna wersja podania mamuta,...

image-0xjeoe4

Dodane przez: paolineczka

Sznycel schabowy

Smaczne i mięciutkie mięsko w mocno...

Schabowy z kością

Dodane przez: zzewa

Schabowy z kością

Kotlet schabowy z kością jest o...

łosoś cytrynowo - koperkowy

Dodane przez: rena123

Łosoś cytrynowo - koperkowy

Najprostszy przepis na pieczonego...

image-0ro1b6t

Dodane przez: Sliczna6

Schabowy w musztardzie

Kruchy, dobry kotlet schabowy

przekładany schabowy

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Przekładany schabowy z pieczarkami

Zwykły schabowy zrobiony troszkę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE