Schabowy w musztardowej panierce

4.98 (172 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjny schabowy w nieco odmienionej wersji, zamiast jajka dodałam ostrej musztardy kotlety nabrały ciekawego musztardowego smaku i aromatu. Z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka smakował znakomicie, kotleciki znikały w locie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    szklanka mleka
    6 łyżek ostrej musztardy
    bułka tarta
    pieprz i sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowy w musztardowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schabowy 1. Kotlety rozbić i oprószyć solą oraz pieprzem. Mleko wymieszać z musztardą.
  • schabowy 2. Do miski z mlekiem włożyć kotlety i odstawić na 30 minut.
  • 3. Na talerz wysypać bułkę tartą i panierować kotlety musztardowe z dwóch stron.
  • 4. Smażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować