Schabowy ketchupowo-majonezowy

0 (0 ocen)

Połączenie majonezu i ketchupu nadaje tradycyjnemu schabowemu innego nowego smaku.

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    1 jajko
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka ketchupu pikantnego
    1 ząbek czosnku
    bułka tarta do panierowania
    sól do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowy ketchupowo-majonezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlet schabowy rozbić za pomocą tłuczka, osolić. Jajko rozbełtać w miseczce, wymieszać z majonezem, ketchupem i czosnkiem wyciśniętym przez praskę.
  • 2. Kotlety panierować w masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na rumiano na tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować