Schabowe zwijaki

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubione roladki mojego męża i naszych dwóch synów:Piotrka i Łukasza.

Składniki:

  • ● po 8 plastrów schabu
    i żółtego sera
    ● ok. 20 dag pieczarek
    ● posiekana cebula
    ● czerwona papryka
    ● 4 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz
    ● 3 jajka ● bułka tarta
    ● przyprawa do wieprzowiny
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe zwijaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą na oleju ok. 10 minut. Doprawiamy. Paprykę myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w paski.
  • 3. Mięso z jednej strony cienko smarujemy majonezem. Na każdy plaster nakładamy po łyżeczce pieczarek i 2 paski papryki. Przykrywamy plastrem sera. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
  • 4. Roladki zanurzamy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce wymieszanej z przyprawą. Rumienimy na rozgrzanym oleju, a następnie
    przekładamy do brytfanny. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować