Bitki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić tak, jak na kotlety , rozbić, posypać solą i pieprzem
2.Na patelni rozgrzać olej , obsmażać mięso z każdej strony na złoto - brązowy kolor , przełożyć do naczynia w którym będziemy dusić mięso
3.Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę , dodać do mięsa , całość zalać wodą ,dodać ziele i liść laurowy, dusić pod przykryciem około 30 minut , po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę dusić do miękkości
4.Ogórka pokroić w kostkę i razem z drobno pokrojonym czosnkiem dodać do sosu , mąkę dokładnie wymieszać w niewielkiej ilości wody mieszając wlać do gotującego się sosu , całość gotować jeszcze około 2-3 minuty , w razie potrzeby dosmaczyć
Komentarze