Bitki schabowe

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

szybko , prosto , smacznie ....

Składniki:

  • 1 kg schabu
    duża cebula
    papryka czerwona
    ogórek kiszony
    ziele angielskie
    liść laurowy
    4 ząbki czosnku
    sól , pieprz , maggi w płynie do smaku
    2 łyżki mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić tak, jak na kotlety , rozbić, posypać solą i pieprzem
  • 2. Na patelni rozgrzać olej , obsmażać mięso z każdej strony na złoto - brązowy kolor , przełożyć do naczynia w którym będziemy dusić mięso
  • 3. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę , dodać do mięsa , całość zalać wodą ,dodać ziele i liść laurowy, dusić pod przykryciem około 30 minut , po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę dusić do miękkości
  • 4. Ogórka pokroić w kostkę i razem z drobno pokrojonym czosnkiem dodać do sosu , mąkę dokładnie wymieszać w niewielkiej ilości wody mieszając wlać do gotującego się sosu , całość gotować jeszcze około 2-3 minuty , w razie potrzeby dosmaczyć
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować