Schabowe "pierogi" z farszem z leśnych grzybów

4.5 (148 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Zamiast tradycyjnych schabowych polecam pyszne "pierogi" z grzybowym farszem.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    250 g grzybów leśnych
    1 łyżka masła
    1 płaska łyżeczka mąki
    1 duże jajko
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Schabowy

Schabowe "pierogi" z farszem z leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone grzyby kroimy w drobną kostkę, płuczemy i obgotowujemy w osolonej wodzie kilka minut. Odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy grzyby i dusimy je ok. 10 minut, podlewając odrobiną wody. Oprószamy mąką, zasmażamy i dodajemy 3 łyżki wody, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeszcze chwilę dusimy.
  • 2. Plastry schabu cienko rozbijamy, lekko solimy z obu stron. Na mięsie układamy farsz i formujemy "pierogi", które spinamy szpilkami do zrazów lub wykałaczkami. Panierujemy w bułce, jajku i ponownie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować