Schabowe "Pierogi"

4.5 (178 ocen)

  • 60 min

Pyszne kotlety schabowe w kształcie pierogów, nadziane dużą ilością kolorowych warzyw :) zaskakująco dobre - polecam :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg schabu
    1 duża marchewka
    1 czerwona papryka
    1/2 pora
    4 plastry żółtego sera
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    sól, pieprz, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Kotlety Schabowy

Schabowe "pierogi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewką obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Pora obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać pora i marchewkę, smażyć chwilę. Następnie dodać paprykę, całość posypać solą i pieprzem, wymieszać i smażyć wszystko razem ok. 10 minut na wolnym ogniu, pod przykryciem. Warzywa powinny pozostać chrupkie.
  • image-1c6n8h2 2. W międzyczasie mięso umyć, pokroić na 4 kotlety. Kotlety rozbić tłuczkiem i posypać z obu stron solą i pieprzem. Na każdym kotlecie ułożyć plaster żółtego sera, na to wyłożyć porcję farszu warzywnego.
  • image-0iyot31 3. Złożyć mięso na pół, formując na kształt pieroga. Brzegi zeszyć nicią lub spiąć wykałaczkami.
  • image-0i1f8cg 4. Gotowe kotlety panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na dużej ilości rozgrzanego oleju, na wolnym ogniu pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować