Schaboburger

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przepis z przymrużeniem oka, czyli jak to facet wymyślił sobie obiad. Ale czego się nie robi dla ukochanej połówki? Tak więc spełniłam tę zachciankę i... jestem zaskoczona efektem smakowym. Chociaż danie do niskokalorycznych i łatwostrawnych nie należy, warto spróbować ;)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 plastry schabu
    -250 g mielonego mięsa wołowego
    -2 jajka
    -pół małej cebulki
    -bułka tarta
    -mąka do panierowania
    -4 liście sałaty
    -4 plasterki sera żółtego
    -suszona cebula
    -2 ogórki konserwowe
    -2 łyżki majonezu
    -łyżka keczupu
    -kilka kropki sosu tabasco lub piri-piri
    -1 łyżeczka sosu worchester
    -sól, pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schaboburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Do miski włożyć mięso mielone. Dodać jajko, drobno posiekaną cebulkę, sos worchester i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na burgery.
    Majonez wymieszać z keczupem i sosem tabasco.
    w głębokim talerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Z masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć.
    Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować