SCHABY SMAŻONE NA PATELNI GRILLOWEJ

4.51 (175 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Popularne mięso w innej odsłonie - mniej kaloryczne i maksymalnie aromatyczne!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe,
    zioła prowansalskie,
    curry,
    papryka słodka,
    sól,
    odrobina oleju.
Wystaw ocenę:

4.51 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schaby smażone na patelni grillowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso cienko rozbijam, dokładnie nacieram przyprawami z obydwu stron. Najlepiej odłożyć na kilka godzin do lodówki, aby nabrało ich aromatu.
    Patelnię smaruję olejem za pomocą pędzelka (bardzo mała ilość, wręcz znikoma).
    Smażę mięso na rozgrzanej patelni po około 1,5 minuty z każdej strony na średnim ogniu i po około 1 minuty z każdej strony na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować