Schab z szynkowara

  • wyświetlono: 8579 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 1

Schab przygotowany w szynkowarze jest smaczną, kruchą wędliną. Pokroić go można na cieniutkie plasterki, które się nie rozpadają.

Mniam1

Składniki



1 kg schabu
MARYNATA:
1-2 liście laurowe
1 łyżeczka ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
3 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka jałowca
1 łyżeczka cukru
6 łyżeczek soli
1 litr wody

Sposób przygotowania przepisu:

Schab z szynkowara

  • 1. Wszystkie składniki marynaty, oprócz wody, umieścić w moździerzu i rozetrzeć. Wodę zagotować i połączyć z roztartymi ziołami. Wystudzić i włożyć cały kawałek schabu. Odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy i umieścić w szynkowarze z folią. Parzyć w 80*C przez 2 godziny. Wystudzić i wstawić do lodówki na ok 10godz. Wyjąć z szynkowara, usuwając folię. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuschabdomowa wędlinaszynkowar

Komentarze

Podobne przepisy

mielonka z szynkowara

Dodane przez: eva3075

MIELONKA Z SZYNKOWARA

Szynkowar to bardzo ciekawe urządzenie,...

Łopatka z szynkowara.

Dodane przez: BABECZKA 35

Łopatka z szynkowara

Domowa wędlina jest najlepsza.Pomimo...

Łopatka z szynkowara

Dodane przez: Joanna Kryla

Łopatka z szynkowara

Niezwykle delikatna pachnąca rozmarynem...

Szyneczka domowa z szynkowara

Dodane przez: luna19

Szyneczka domowa z szynkowara

Domowa wędlinka

Domowa drobiowa szyneczka z szynkowara

Dodane przez: Joanna Kryla

Domowa drobiowa szyneczka z szynkowara

Chuda, domowa wędlina w sam raz...

schabik kwitnący z szynkowaru

Dodane przez: luna19

Schabik kwitnący z szynkowara

Wędliny domowe

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE