Schab z szynkowara

4.98 (203 ocen)

Schab przygotowany w szynkowarze jest smaczną, kruchą wędliną. Pokroić go można na cieniutkie plasterki, które się nie rozpadają.

Składniki:



  • 1 kg schabu
    MARYNATA:
    1-2 liście laurowe
    1 łyżeczka ziela angielskiego
    3 ząbki czosnku
    3 łyżeczki papryki słodkiej
    2 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka jałowca
    1 łyżeczka cukru
    6 łyżeczek soli
    1 litr wody

Wystaw ocenę:

4.98 (203 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Schab z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty, oprócz wody, umieścić w moździerzu i rozetrzeć. Wodę zagotować i połączyć z roztartymi ziołami. Wystudzić i włożyć cały kawałek schabu. Odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy i umieścić w szynkowarze z folią. Parzyć w 80*C przez 2 godziny. Wystudzić i wstawić do lodówki na ok 10godz. Wyjąć z szynkowara, usuwając folię. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować