Schab z szynkowara

4.5 (146 ocen)

Schab przygotowany w szynkowarze jest bardzo soczysty i aromatyczny. W szybki i prosty sposób mamy smaczną wędlinę na kanapki.

Składniki:

  • 900 gram schabu bez kości
    0,5 łyżeczki soli peklowej
    0,5 łyżeczki soli morskiej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki Wędliny

Schab z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty i osuszony schab nacieramy wszystkimi przyprawami oraz olejem, przekładamy do szynkowara, zamykamy i wstawiamy na trzy dni do lodówki. Po tym czasie szynkowar przekładamy do garnka wyłożonego bawełnianą ściereczką , wlewamy wodę w takiej ilości żeby sięgała 1cm. od górnej krawędzi szynkowara. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze 80 stopni przez 70 minut. Szynkowar wyjmujemy z wody, pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy mięso z szynkowara.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować