Schab w piwie

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki piwnej marynacie schab jest niezwykle soczysty i kruchy

Składniki:

  • schab- 4 kotlety, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, estragon- 2 czubate łyżki, pół szklanki piwa, 2 jajka, śmietana 18%, tarta bułka- do obtoczenia kotletów.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schab w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy kotlet solimy, pieprzymy i posypujemy estragonem (około 1 łyżka). Kotlety wkładamy do miski i zalewamy piwem. Mięso powinno leżeć w marynacie min. 2 godziny. Jajka doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w jajku i tartej bułce, smażymy na głębokim oleju. W garnuszku podgrzewamy śmietanę, dodajemy 1 łyżkę estragonu. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos zagęszczamy łyżką mąki rozpuszczoną w wodzie. Podgrzaną śmietaną polewamy każdy z kotletów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PP_06-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować