Schab w galarecie

  • wyświetlono: 1363 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

W sam raz na imprezę karnawałową:)

PolskaGotuje
  • Średni

Składniki

- schab bez kości: 1 kilogram
- vegata: 2 łyżeczki
- Żelatyna: 3 łyżki
- woda: 3 szklanki
- pieprz,sól: 1 szczypta
- cukier kryształ: 0.5 łyżeczki
- sok z cytyny: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w galarecie

  • 1. Schab dokładnie myjemy, następnie bardzo dokładnie nacieramy przyprawiamy i pieczemy w folii aluminiowej ok. 1,5 godziny.
    Gdy schab się upiecze studzimy go, a następnie kroimy w cienkie plastry.
    Następnie układamy na półmisku i dowolnie dekorujemy, np. marchewką, papryką i sałatą.
    Przygotowujemy zalewę: 3 czubate łyżki żelatyny namaczamy w 100 ml przegotowanej i zimnej wody, czekamy, aż spęcznieje.
    5. Następnie 3 szklanki wody zagotowujemy z vegetą, do wrzącej wody dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia.
    6. Gdy galareta zacznie gęstnieć polewamy łyżką schab na półmisku, aż wylejemy wszystko.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

żelatynaschab bez kościimprezykonkurs_karnawał

Komentarze

Podobne przepisy

schab z owocami w galarecie

Dodane przez: Martyna1991

Schab curry z owocami w galarecie

Tak przygotowany schab świetnie...

Schab faszerowany masą jajeczną, na zimno w galarecie

Dodane przez: PolskaGotuje

Schab w galarecie faszerowany masą jajeczną

Jedna z naszych ulubionych galaretek...

schab ze śliwką w galarecie

Dodane przez: danusia19671

Schab ze śliwką w galarecie

Schab na różne okoliczności.

Schab ze śliwką

Dodane przez: PolskaGotuje

Schab ze śliwką w galarecie

Tradycyjne danie Kaszubskie, dawniej...

Schab ze śliwka w galarecie

Dodane przez: teresa-kr

Schab ze śliwką w galarecie

Doskonała potrawa na przyjęcie...

Schab w galarecie

Dodane przez: danusia19671

Schab w galarecie

Pyszny schab w galarecie na różne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE