Schab w galarecie

4.5 (183 ocen)

  • Średni

W sam raz na imprezę karnawałową:)

  • Średni

Składniki:

  • - schab bez kości: 1 kilogram
    - vegata: 2 łyżeczki
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - woda: 3 szklanki
    - pieprz,sól: 1 szczypta
    - cukier kryształ: 0.5 łyżeczki
    - sok z cytyny: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dokładnie myjemy, następnie bardzo dokładnie nacieramy przyprawiamy i pieczemy w folii aluminiowej ok. 1,5 godziny.
    Gdy schab się upiecze studzimy go, a następnie kroimy w cienkie plastry.
    Następnie układamy na półmisku i dowolnie dekorujemy, np. marchewką, papryką i sałatą.
    Przygotowujemy zalewę: 3 czubate łyżki żelatyny namaczamy w 100 ml przegotowanej i zimnej wody, czekamy, aż spęcznieje.
    5. Następnie 3 szklanki wody zagotowujemy z vegetą, do wrzącej wody dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia.
    6. Gdy galareta zacznie gęstnieć polewamy łyżką schab na półmisku, aż wylejemy wszystko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować