Schab w galarecie

4.5 (151 ocen)

tradycyjny schabik pieczony w galaretce na sałacie

Składniki:

  • 2 kg schabu
    sól peklowa 2 op
    ziele
    listek laurowy 3 szt
    pieprz kolorowy
    sól
    pieprz czarny
    bulion warzywny albo rosolek dobrze sklarowany
    żelatyna 2 op

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dokładnie umyc
    zagotowac wode w garnku , gdy sie zagotuje dac ziele liscie pieprz kolorowy pare ziaren, wystudzic, do chlodnej wody dac sol peklowa i sol zwykla tak zeby bylo słone , wymieszac
    zalac schab zeby byl przykryty caly i peklowac ok 4 dni
    po tym czasie dac schab do worka do pieczenia i piec ok 2 godz

Porady

Schab mozna tez zaparzyc w wodzie ok 3 min albo usmazyc na gorącym tkuszczu Ja daje z zalewy prosto do worka i jest super!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować