SCHAB W GALARECIE

  • wyświetlono: 6367 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

efektowna i smaczna przystawka

JOANNA55

Składniki

1 kg karkówki lub schabu pieczonego ze śliwką
1.30 kg schabu ugotowanego w mleku

GALARETA
na tę ilość mięsa poszło mi dokładnie 2litry wody + 1 szklanka o poj 250ml
żelatyna delecta instant 50 gram
3 kostki bulionowe cielęce
1 łyżka vegety i sól do smaku wywaru
DEKORACJA
brzoskwinie z puszki
ugotowana marchewka
natka pietruszki
kilka pieczarek marynowanych
2 gożdziki na oczy

Sposób przygotowania przepisu:

SCHAB W GALARECIE

  • Schab w galarecie1. Z wody i kostek bulionowych oraz vegety ugotować wywar .Do wrzątku wsypać żelatynę w proszku i dokładnie rozprowadzić. Doprawić solą i vegetą. Potrzymać jeszcze na ogniu chwilkę.
    Potem płyn przecedzić przez gazę ułożoną na sitku, schłodzić.
    Mięso pokroić na plastry, ułożyć na półmiskach / mnie wyszło 2 duże półmiski i 1 mały
    udekorować wg własnego pomysłu.
    Potem zalewać płynem po troszku i chłodzić/ ja to robiłam w zamrażarce/
    Wtedy nam dekoracja nie popłynie tylko będzie się ładnie trzymać.
    Po zastygnięciu uzupełnić płynem, schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

:)

Dodane przez: beciiaaa

Pieczarki faszerowane szynką i serami z piekarnika

Pyszne, soczyste pieczarki z piekarnika....

image-0vlwrlm

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane brokułem z nutą szczypiorku

Jajko na twardo faszerowane masą...

Twarożek

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Twarożek z marchweką i szczypiorkiem

Jeśłi pozostanie nam marchewka...

chipsy z pasternaku

Dodane przez: Gospodyni

Chipsy z pasternaku

Chipsy z ziemniaków, jarmużu, dlaczego...

image-1hwwicd

Dodane przez: maaatthew

DOMOWE BURGERY

Bardzo proste , szybkie i bardzo...

image-04hl7pi

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane zielonym groszkiem

Faszerowane jajka z masą z zielonego...