SCHAB W GALARECIE

4.5 (151 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

efektowna i smaczna przystawka

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki lub schabu pieczonego ze śliwką
    1.30 kg schabu ugotowanego w mleku

    GALARETA
    na tę ilość mięsa poszło mi dokładnie 2litry wody + 1 szklanka o poj 250ml
    żelatyna delecta instant 50 gram
    3 kostki bulionowe cielęce
    1 łyżka vegety i sól do smaku wywaru
    DEKORACJA
    brzoskwinie z puszki
    ugotowana marchewka
    natka pietruszki
    kilka pieczarek marynowanych
    2 gożdziki na oczy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w galarecie 1. Z wody i kostek bulionowych oraz vegety ugotować wywar .Do wrzątku wsypać żelatynę w proszku i dokładnie rozprowadzić. Doprawić solą i vegetą. Potrzymać jeszcze na ogniu chwilkę.
    Potem płyn przecedzić przez gazę ułożoną na sitku, schłodzić.
    Mięso pokroić na plastry, ułożyć na półmiskach / mnie wyszło 2 duże półmiski i 1 mały
    udekorować wg własnego pomysłu.
    Potem zalewać płynem po troszku i chłodzić/ ja to robiłam w zamrażarce/
    Wtedy nam dekoracja nie popłynie tylko będzie się ładnie trzymać.
    Po zastygnięciu uzupełnić płynem, schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować