Schab szpikowany mini kiełbaskami chorizo i fuet

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego QAFP
    50 g kiełbasek mini chorizo, powinny być takiej samej długości co kawałek schabu
    50 g kiełbasek mini fuet, powinny być takiej samej długości co kawałek schabu
    przyprawy:
    pieprz kolorowy
    listki szałwii
    100 ml domowej przyprawy do zup
    50 ml brandy
    3 ziemniaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab szpikowany mini kiełbaskami chorizo i fuet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo i fuet. Zmielonym pieprzem kolorowym nacieramy mięso. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa wlewamy brandy i przyprawę do zup. Odstawiamy na 30 minut obracamy co jakiś czas, żeby mięso przeszło smakiem przyprawy w płynie i brandy. Obok mięsa układamy cząstki ziemniaków.
    Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie piecyk wyłączamy. Na wierzchu mięsa układamy listki szałwii. Mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło.
    Mięso możemy podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.

Porady

Przepis na domową przyprawę do zup i sosów: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/naturalna-maggi-domowa-przyprawa-do-zup-i-sosow-w-plynie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
schab szpikowany jabłkami

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab szpikowany jabłkami

danusia19671 Pyszny schabik na niedzielny obiad 30 min

To może cię zainteresować