Schab pieczony szpikowany chorizo

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny soczysty kawałek mięsa, który można podać na gorąco, jak i po wystudzeniu jako wędlinę.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego QAFP
    50 g mini chorizo, powinny być takiej samej długości co kawałek schabu
    przyprawy:
    gorczyca biała, płatki suszonej papryki czerwonej i zielonej, ziarna kolendry, czosnek w płatkach, pieprz czarny, pieprz biały, kminek
    50 ml domowej przyprawy do zup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab pieczony szpikowany chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacinamy w środku długim cienkim nożem. W otwory wkładamy chorizo. Przyprawy lekko rozcieramy w moździerzu, mieszamy z przyprawą do zup. Mieszanką nacieramy mięso. Odstawiamy na 30 minut.
    Pieczemy w 180°C przez godzinę. Po godzinie, mięso zostawiamy w wyłączonym piecyku przez 15-20 minut, aby trochę odpoczęło.
    Mięso możemy podawać na gorąco lub po ostudzeniu kroić w cienkie plastry i podawać jako wędlinę.

Porady

przepis na domową przyprawę do zup: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/naturalna-maggi-domowa-przyprawa-do-zup-i-sosow-w-plynie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.41 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab pieczony

4.41 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony

danusia19671 Pyszny domowy schabik na każdą okazję . 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować