SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI W SOSIE Z KETCHUPEM I MAJONEZEM

4.48 (173 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne schabowe - zakochacie się w tym daniu!

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych,
    przyprawy do mięsa: sól ziołowa, majeranek, słodka papryka, curry;
    50 dag pieczarek,
    3 średniej wielkości cebule,
    5 łyżek pikantnego ketchupu (jeśli użyjecie łagodnego - warto posypać mięso ostrą papryką),
    5 łyżek majonezu,
    garść tartego sera żółtego.
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab pieczony z warzywami w sosie z ketchupem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Oprószam przyprawami z obydwu stron i układam w naczyniu żaroodpornym.
    Cebulę i pieczarki kroję w kostkę.
    Na mięso wykładam cebulę, następnie pieczarki.
    Całość smaruję ketchupem i majonezem.
    Piekę pod przykryciem w 180 stopniach (termoobieg) przez 90 minut - po godzinie wylewam nadmiar powstałego sosu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia danie posypuję serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować