Schab pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obierz , pokrój w drobną kostkę posyp solą i przetrzyj nożem na desce.
Schab opłukaj osusz ręcznikiem papierowym, końcem noża zrób nacięcia w mięsie i w każde nacięcie włóż czosnek z solą.
Przyprawy wymieszaj ze sobą i natrzyj nimi schab.
2.Sznurkiem zwiąż mięso , włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia piecz schab około 1,5 godziny w temperaturze 180.
Mięso należy piec 1 godzinę na 1kg mięsa. Czyli jeżeli mamy 1,5 kg mięsa to pieczemy 1,5 godziny. Podajemy na ciepło lub zimno z dowolnymi dodatkami np. ziemniaczkami pieczonymi i surówką, lub z pieczywem i sałatka. Polecam.
Komentarze