SCHAB NADZIEWANY POD SOSEM SEROWYM

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Przepyszny i aromatyczny - doskonały na uroczysty obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    300 g pieczarek
    300 g sera żółtego
    jedna cebula
    szklanka gorącej wody
    duży serek topiony śmietankowy
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, słodka papryka w proszku, czosnek w proszku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Schab nadziewany pod sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab bardzo cienko rozbić.
  • 2. Posypać solą, pieprzem oraz posmarować grubo musztardą.
  • 3. Pieczarki obrać, pokroić w plastry,a cebulę w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i usmażyć na patelni, dodać cebulę i pieczarki i dusić do miękkości.
  • 4. Na każdy płat mięsa układać porcję pieczarek i startego żółtego sera, złożyć na pół i układać w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypać czerwoną papryką. Zapiekać ok. 50 min. w temp. 180stopni.
  • 5. Szklankę wody zagotować, rozkruszyć serek topiony i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodać sól, pieprz, zioła i czosnek w proszku. Powstałym sosem zalać schab i piec razem jeszcze ok. 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować