Przepyszny i aromatyczny - doskonały na uroczysty obiad.
30 min
Składniki:
6 plastrów schabu
300 g pieczarek
300 g sera żółtego
jedna cebula
szklanka gorącej wody
duży serek topiony śmietankowy
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, słodka papryka w proszku, czosnek w proszku
olej
Schab nadziewany pod sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab bardzo cienko rozbić.
2.Posypać solą, pieprzem oraz posmarować grubo musztardą.
3.Pieczarki obrać, pokroić w plastry,a cebulę w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i usmażyć na patelni, dodać cebulę i pieczarki i dusić do miękkości.
4.Na każdy płat mięsa układać porcję pieczarek i startego żółtego sera, złożyć na pół i układać w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypać czerwoną papryką. Zapiekać ok. 50 min. w temp. 180stopni.
5.Szklankę wody zagotować, rozkruszyć serek topiony i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodać sól, pieprz, zioła i czosnek w proszku. Powstałym sosem zalać schab i piec razem jeszcze ok. 20 min.
Komentarze