Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem

4.51 (162 ocen)

  • 20 min

Mięso z nutką słodkości smakuje wspaniale

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    2 schaby wieprzowe
    2 karczki wieprzowe
    4 plastry sera żółtego
    8 połówek brzoskwiń z puszki
    natka pietruszki
    2 jajka
    2 garści bułki tartej
    czosnek granulowany
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab z brzoskwinią 1. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego.
  • schab z brzoskwinią 2. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki.

Porady

Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek, rozmaryn, estragon, przyprawa do ziemniaków i czosnkiem) i np. mizerią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Wieprzowina Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować