Schab gotowany w mleku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Schab gotowany w mleku to smaczna propozycja na obiad.

  • 1 godz. 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab 1 kg
    Mleko 1 szklanka
    Bulion warzywny 1 szklanka
    Listek laurowy 2 szt.
    Cebula biała
    Sól i pieprz do smaku
    Masło do smażenia 2 łyżki
    Czosnek 8 ząbków
    Śmietanka 30% 1 / 2 szklanki
    Świeży koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab gotowany w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, zrobić otwory nożem, włożyć po ząbku czosnku, posypać solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na godzinę. Na głębszej patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso z każdej strony. Wrzucić posiekaną cebulę, listek laurowy, wlać mleko i bulion, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu do miękkości co jakiś czas obracając. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, lekko przestudzić i pokroić w grubsze plastry. Z powstałego sosu wyjąć listek laurowy, zblendować i zagęścić śmietanką. Mięso wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować