Schab gotowany w mleku

4.99 (171 ocen)

  • 2 godz.

Przepis inspirowany M, Gessler

  • 2 godz.

Składniki:


  • Składniki:

    1 kg schabu bez kości
    1 litr mleka
    3 lub 4 ząbki czosnku
    0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżka tymianku
    0,5 łyżeczki rozmarynu
    3 ziarenka ziela angielskiego
    4 goździki
    sól
    pieprz
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Schab gotowany w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy nacieramy sporą ilością soli i pieprzem. Obsmażamy go na maśle z oliwą, z wszystkich stron. W dużym garnku podgrzewamy mleko z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Wkładamy do niego mięso i dusimy przez ok 1,5 do 2 godzin. Co jakiś czas obracając. Następnie wyciągamy schab z sosu kroimy w plastry a sos przecedzamy przez sitko. Doprawiając go wedle uznania i redukując lub zagęszczając mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mleko Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować