Salsa pomidorowa

  • wyświetlono: 295 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Pyszny dodatek do pieczonego mięsa lub ryby. Ja lubię ją także ze zwykłą bagietką.

joanna30

Składniki

2 pomidory
cebulka dymka
ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
garść listków bazylii
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Salsa pomidorowa

  • 1. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać posiekaną bazylię i dymkę, zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na pół godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataPomidoryczosnekbazyliasurówkaGrilldymkasalsa

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie salsa

Dodane przez: anetamlp

Śledzie salsa

Pyszne śledzie w słodko-kwaśnym...

Tuńczykowa salsa...

Dodane przez: Kasia508

Tuńczykowa salsa

... i na grzaneczki i do sałateczki...

Śledzie w sosie salsa

Dodane przez: AngeliqueVonD

Śledzie w sosie salsa

Połączenie ryby po grecku i koreczków...

Śledzie salsa

Dodane przez: ciasteczko1990

Śledzie salsa

Te śledzie goszczą na moim stole...

Śledzie w sosie salsa

Dodane przez: Di bloguje

Śledzie w sosie salsa

Śledzie połączone z warzywami i...

Paprykowa Salsa z kolendrą

Dodane przez: dominikajasiel

Paprykowa salsa na gilla

Wymyśliłam ten przepis w tamtym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE