Salsa pomidorowa

5 (151 ocen)

Pyszny dodatek do pieczonego mięsa lub ryby. Ja lubię ją także ze zwykłą bagietką.

Składniki:

  • 2 pomidory
    cebulka dymka
    ząbek czosnku
    łyżka soku z cytryny
    garść listków bazylii
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki Salsa

Salsa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać posiekaną bazylię i dymkę, zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Czosnek Dymka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować