POMIDOROWA SALSA

5 (191 ocen)

  • 20 min

Do mięs na zimno,pasztetów i wędlin.Przepis znalazłam w jakiejś gazecie,wdrożyłam w zycie,bo naprawdę pyszna

  • 20 min

Składniki:

  • 2 papryczki chili
    2 duże pomidory
    1 zielona papryka
    1 cebula
    5 ząbków czosnku
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyzeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki cukru pudru
    1 łyzka natki pietruszki
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki kolendry suszonej,mielonej
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidorowa salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora kroimy na kawałeczki,blenderujemy,dodajemy pokrojoną na mała kosteczkę paprykę,cebulę,papryczki chili,i czosnek.Doprawiamy przyprawami,dodajemy oliwę,natkę pietruszki.Wszystko dokładnie mieszamy,dobrze chłodzimy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Natka pietruszki Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować